Verschillende soorten fotografie

Verschillende soorten fotografie

Er zijn zoveel verschillende soorten fotografie. Welke onderwerpen vind je nu echt leuk om op de plaat te zetten? Ik zoek nog steeds naar wat het beste past.

Buiten dieren en natuur krijg ik ook steeds meer interesse in het vastleggen van mensen en hun emoties.

De afgelopen weken is het van deze kant wat stiller geweest. Druk had ik het wel, maar meer met het maken van foto’s en zorgen dat deze bij de juiste mensen terecht kwamen, dan met het delen van de foto’s op de site. Steeds vaker neem ik de camera mee naar feestjes en evenementen en binnenkort staan er wat zaken op het programma waar ik voor ben gevraagd. Leuk en de perfecte gelegenheden om te experimenteren met andere standpunten, perspectieven en belichtingen.

Hoe dan?

In tegenstelling tot wat je gewend bent; doe eens iets anders. Bovenal; pak eens een ander onderwerp. Ik ben geneigd mijn honden op de plaat vast te leggen. Doordat mensen vragen of ik ergens foto’s wil komen maken, heb ik de afgelopen maanden toch ook heel wat ‘shoots’ gehad bij gelegenheden waar veel mensen en kinderen samenzijn. En dat gaat me bijzonder goed af eigenlijk omdat ik het leuker vind dan ik dacht. Ik ben daarom uit mijn comfortzone, maar juist daarom houd ik me niet bij mijn vaste rituelen. Helaas kan ik er veel niet delen omdat ik soms niet eens weet wie erop staan. De foto’s die hieronder staan, heb ik toestemming voor. Meer foto’s vind je in mijn portfolio.

Het is bovenal belangrijk om continu te blijven leren. Zoek naar nieuwe technieken, volg workshops, vraag om mee te gaan met een goede fotograaf of bezoek exposities.

Tenslotte, buiten andere fotografie onderwerpen, kun je natuurlijk ook spelen met je nabewerking met bijvoorbeeld Lightroom. Zwart wit, sepia of creamtone werkt voor sommige platen super.

 

 

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.