Zonsopgang met 35mm groothoek lens

De laatste tijd zit ik niet helemaal lekker in het velletje en heb ik op alle fronten rustig aan gedaan. Even niets moeten, anders draaf ik volledig door. Zelfs niets met de camera gedaan, tot vandaag dan.

Anyway, een aantal maanden geleden heb ik een 35mm groothoeklens aangeschaft via AliExpress. Jawel, ik heb het gewoon geprobeerd. Ik ben er nog niet helemaal van overtuigd, maar het is een leuk en goedkoop speeltje. Hoewel, dat was het, totdat de Douane mijn pakje onderschepte. Dus al met al valt dat goedkope ook wel mee 🙂

Gisterochtend was ik met mijn honden aan het wandelen toen de zon opging. Wat een prachtig gezicht. Vandaag dus wederom vroeg uit de veren, ditmaal met mijn camera in de aanslag. Ik had de 35mm erop zitten en heb de hele tijd daarmee gewerkt. Dat is voor mij meestal een prima manier om het objectief beter te leren kennen en de grenzen op te zoeken.

Veel foto’s hebben ruis, ondanks dat ik constant met ISO100 heb gewerkt. Sommige zijn  toch verbazend goed gelukt wat betreft scherpte. Omdat ik de honden bij mij had, had ik geen statief – dat wordt namelijk nogal veel bij elkaar. Ik denk dat ik het één dezer dagen nog eens met statief probeer, en dan de beestjes thuis laat.

Deze diashow vereist JavaScript.

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.